***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Премиерът: България категорично подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза. Симеоновският лифт спира окончателно

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 май   

 

Димитър Главчев бе безапелационен, че страната ни ще продължи да поддържа Украйна в нейната обективна идея да отстоява правото си на независимост и самостоятелност и независимо да избира личните си гаранции за сигурност. 

България остава напълно ангажирана със мощния и обединен отговор на НАТО, Европейския съюз и интернационалната демократична общественост на съветска военна експанзия против Украйна. Политическите контакти сред България и Украйна са дейни и се реализират както на двустранно ниво, по този начин и в границите на разнообразни интернационалните формати.

***

Симеоновският кабинков въжен превоз стопира дефинитивно и повече няма да бъде ремонтиран. Това съобщи в собствен пост във Facebook водачът на " Спаси София " Борис Бонев.

Този въжен превоз работи от 1982 година и беше общински до 2007 година, когато тогавашният кмет на София Бойко Борисов го продаде дружно с останалите въжени линии на Витоша - Драгалевския и Княжевския,, на " Витоша ски ".

" ПАЛАЧЪТ на лифтовете на Витоша се споделя Бойко Борисов, който като кмет през 2007 година ги приватизира в скандална договорка! Днес не можем да се качим в планината с въжен превоз поради ГЕРБ! ", написа Бонев.

***

По искане на държавното управление на България и държавното управление на Украйна механически екип на Съединени американски щати дойде на 10 май в София за срещи с български държавни чиновници, с цел да приготви инспекцията на нуклеарното съоръжение в Белене.

***

„ Аз персонално нямам защита от НСО. Ползвам автомобил с водач от НСО, тъй като по този начин е по закон, само че нямам защита. Охраната от НСО се слага след решение на междуведомствена комисия. Кирил Петков има защита от НСО от шест месеца, може би една година, откакто бяха отправени закани към него “.

„ Темите за Нотариуса и Пепи Еврото потънаха в медийното пространство, тъй като ни заляха всевъзможен различен тип вести и кавги “.

***

Хронологията 

***

***

Новият тото милионер на България завоюва втория по величина джакпот в историята на Български състезателен тотализатор – над 10 милиона лв..

***

„ Винаги съм канил президентите на Република Северна Македония (РСМ) да дойдат в България, тъй като пътят на Северна Македония към Брюксел минава през София “.

***

„ Защо блокирате Северна Македония, с цел да покажете какъв брой сте мощни? ", съобщи Рама на конгрес в Тирана, като добави: Политиката на блокиране е ужасна и антиевропейска.

„ Какво мислите, че ще постигнете с такива дейности? ", попита той и отговори: Само ще навредите  на Европейски Съюз.

„ Ето какво е станало в Константинопол през 1453 година Докато гърците са спорили дали ангелите вършат секс, османският султан (Мехмед II Фатих) е завладял града ", сподели още Рама.

***

„ Високопоставен пълководец на настоящата в Ливан проиранската милиция „ Хизбула " бе погубен при интервенция на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) ", това съобщи медията от Еврейската страна мигнюз.

***

„ Спън аеро Ейч Ти " (Xpeng AeroHT), поделение на китайския производител на електрически автомобили „ Спън " (Xpeng), възнамерява да достави първата си летяща кола през 2026 година, съобщи Си Ен Би Си.

Миналата година " Спън аеро Ейч Ти " показа „ Ланд еъркрафт кериър " (Land Aircraft Carrier) – огромен камион, който транспортира летящ пътнически дрон с места за двама пасажери. Летящата кола се отделя от камиона и хората могат да се качат в нея и да отлетят.

***

Teopeтичният acтpoфизиĸ Итън Cийгъл paзмишлявa въpxy пpoизxoдa нa cъзнaниeтo и Bceлeнaтa.

Toй питa: „ Ha фyндaмeнтaлнo нивo caмo няĸoлĸo чacтици и cили yпpaвлявaт цялaтa peaлнocт. Kaĸ тexнитe ĸoмбинaции cъздaвaт чoвeшĸoтo cъзнaниe? “

***

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР